Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση φωτογραφίας: «MAUVE» του Δημήτρη Μυτά

Εικόνα του άρθρου Έκθεση φωτογραφίας: «MAUVE» του Δημήτρη Μυτά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2023, 14:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την έκθεση «MAUVE» του φωτογράφου Δημήτρη Μυτά θα παρουσιάσει από 11 Μαρτίου έως 30 Απριλίου το Photometria Photography Center στον χώρο του (PPC, KA’ Φεβρουαρίου 184).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο 11 Μαρτίου, στις 19:00, με τον Δημήτρη Μυτά να παρουσιάζει και το ομώνυμο βιβλίο του.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα: «Το ΜΩΒ δεν αποτελεί μια τυχαία απόχρωση της χρωματικής παλέτας. Αντιπροσωπεύει ένα πολύ μοντέρνο χρώμα, καθώς αποτελεί την πρώτη τεχνητή χρωστική στην ιστορία. Επιπλέον, η ψυχολογική ερμηνεία των χρωμάτων το θεωρεί τουλάχιστον ‘μυστηριώδες’: οι φωτεινές άκρες του φάσματος του αποπνέουν δύναμη, ανωτερότητα και πολυτέλεια, ενώ οι σκοτεινές χροιές του αντικατοπτρίζουν την εσωστρέφεια, την περισυλλογή και την αυτοκριτική. Αυτές οι σκοτεινές ρομαντικές ποιότητες ταυτίσθηκαν με τη δική μου συναισθηματική κατάσταση των τελευταίων ετών, όταν και δημιουργήθηκαν οι ΜΩΒ φωτογραφίες. Το όλο έργο χωρίζεται σε πέντε διαδοχικές ενότητες, που αποδίδονται ως οι ‘Ελεγείες των σκοτεινών αποχρώσεων του ΜΩΒ’».

O Δημήτρης Μυτάς είναι φωτογράφος. Γεννήθηκε το 1970 και ζει στην Αθήνα. Μυήθηκε στον κόσμο της φωτογραφίας στις αρχές της δεκαετίας του '90 και έκτοτε επιμένει να πιστεύει δε ότι «η αισθητική είναι η ηθική του μέλλοντος».

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε επτά ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα και έχει πάρει μέρος σε πολλαπλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει κυκλοφορήσει έξι φωτογραφικά βιβλία. Σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σπούδασε την ιατρική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκεί την ιατρική ως καρδιολόγος δημόσιου νοσοκομείου.

Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης: Πέμπτη-Κυριακή: 17:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3