ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση έργων χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη

Εικόνα του άρθρου Έκθεση έργων χαρακτικής στη Δημοτική Πινακοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2023, 12:26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση έργων χαρακτικής αποφοίτων του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα φιλοξενήσει η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων από τις 26 Νοεμβρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου.

Η έκθεση αυτή έχει σκοπό να παρουσιάσει τις δημιουργίες των αποφοίτων και των διδασκόντων του εργαστηρίου. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί.

Όπως γράφει στον κατάλογο της έκθεσης η επίκουρη καθηγήτρια Χαρακτικής Ράνια Σταθοπούλου: «(…) Η τέχνη είναι, λοιπόν, ένα παιχνίδι. Έχει κάτι από τη χαρά και την έκπληξη του παιχνιδιού. Γίνεται με σοβαρότητα αλλά όχι με σοβαροφάνεια. Απαιτεί την δημιουργική χαρά, την αφοσίωση και την εγρήγορση. Στη χαρακτική τέχνη υπάρχει η χαρά της χάραξης, αυτή η χαρά του παιχνιδιού και της χειρωνακτικής αφοσίωσης ενώ η εκτύπωση επιφυλάσσει πάντα το στοιχείο του αναπάντεχου και της έκπληξης. Στην παρούσα έκθεση, οι δημιουργίες των φοιτητών αναδεικνύουν τον πλούτο της χαρακτικής τέχνης, αντικατοπτρίζοντας μια διαλεκτική διαδικασία όπου η έμπνευση τροφοδοτείται από το αναπάντεχο και το παιχνίδι της δημιουργίας».

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους: Γιώργος Βασιλείου, Άννα Γιαμαλή, Ιωάννα-Υπατία Γραμματικοπούλου, Αννίτα Δημητρίου, Σουλτάνα Ηλωρίδου, Letizia Innesto, Αθηνά Κακάβα, Σοφία Καμάρα, Παναγιώτα Μαστοράκη, Βαλεντίνη Παντελαίου, Θεοδώρα Παπαγγελούτσου, Αγαθή Παππά, Ευαγγελία Πασσιά, Παναγιώτης Πριστούρης, Ειρήνη Ράπτη, Ηλιάνα Σιάργκα, Αγαθή Σιόλου, Ματίνα Τασατζή, Δημητρούλα – Ραφαηλία Τεκτονίδου, Χριστίνα Τριανταφύλλου, Δήμητρα Τρουπή, Άννα Τσερνένκο, Βενετία Υφαντίδου, Χριστόδουλος Γκαλτέμης, Ράνια Σταθοπούλου, Γιάννα Καλογιάννη, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

Ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης: Δευτέρα έως Πέμπτη: 08:00-15:00, Παρασκευή: 08:00-21:00, Σάββατο: Κλειστή, Κυριακή: 10:00-13:00 και 18:00-21:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back