Λυκ πίσω

ΕΚ Ιωαννίνων ενόψει χειμώνα και ακρίβειας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2022, 17:49

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων συνάντησε μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων, με θέμα συζήτησης το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το ΕΚ Ιωαννίνων επισήμανε ότι υπάρχει κίνδυνος «τα Γιάννενα να βρεθούν στο χειμώνα παγωμένα και σκοτεινά με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και τους επαγγελματίες του νομού».

Επίσης, ότι τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί «στην πραγματικότητα φορτώνουν με νέα βάρη τη λαϊκή οικογένεια όπως οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος μέσω της θέσπισης κλιμακωτής μείωσης της επιδότησης για τις μεγαλύτερες καταναλώσεις». Γι αυτό, όπως τόνισε η διοίκηση του ΕΚΙ, πρέπει να πετύχει η πανελλαδική απεργία στις 9 Νοεμβρίου και κάλεσε «να διαμορφωθεί ενιαίο μέτωπο που θα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τα πολιτικά κόμματα της χώρας, ότι ‘ο λαός δεν θα σφίξει άλλο το ζωνάρι’».

Τέλος το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων ενημέρωσε για τις δράσεις αλληλεγγύης που αναπτύσσει ώστε κανένας αδύναμος να μην βρεθεί μόνος του με τις συνέπειες της κρίσης, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη επαγρύπνησης μπροστά στους πλειστηριασμούς ώστε κανένας Γιαννιώτης να μην χάσει το σπίτι του.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3