ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας: Ζητά την παραπομπή σε δίκη του π. Αντώνιου

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελέας: Ζητά την παραπομπή σε δίκη του π. Αντώνιου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2023, 20:40
ΕΛΛΑΔΑ

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ζητεί με πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας να παραπεμφθεί σε δίκη ο πατήρ Αντώνιος για κατάχρηση ανηλίκου των δύο ανήλικων φιλοξενουμένων στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρης Νομικό, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου, ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων, προέβη με ενότητα δολοφονίας σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των 2 ανηλίκων».

Ο κ. Νομικός ζητά να δικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο κληρικός για την πράξη που του αποδίδεται με βάση τις καταγγελίες των δύο τροφίμων, ηλικίας 15 και 19 χρονών σήμερα, κρίνοντας ειδικότερα πως η μία περίπτωση αφορά κατάχρηση σε ασέλγεια παθόντα που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και η δεύτερη παθόντα που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι «ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα, ο οποίος παρέπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία».

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, «οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί, καθώς υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην κιβωτό ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες κι οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Παράλληλα, ο εισαγγελέας ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εγγυοδοσίας και της εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back