Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για το ξύλο στη Νέα Σμύρνη

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελέας για το ξύλο στη Νέα Σμύρνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2021, 12:12
ΕΛΛΑΔΑ

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται όσα έγιναν χθες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, με σκοπό να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή βίντεο και καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν σχετικά με άσκηση βίας από αστυνομικούς σε βάρος πολιτών, χθες μετά το μεσημέρι, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή ελέγχους για την τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό.

Η έρευνα που αφορά τη διακρίβωση ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.


Αντιδράσεις κομμάτων

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της πανδημίας και το μόνο που ξέρει να κάνει με σχέδιο είναι να βαράει στο ψαχνό», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτηση του στο Facebook, σημειώνοντας ότι «η απρόκλητη επίθεση αστυνομικών σε οικογένειες και νέα παιδιά στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης σήμερα το απόγευμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι».

«Το μεσημέρι ξύλο και αυταρχισμός και το βράδυ προπαγάνδα», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, «ενορχηστρωτή της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες».


Το ΚΙΝΑΛ

Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, σχετικά με όσα συνέβησαν στη Νέα Σμύρνη.

«Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.


Το ΜέΡΑ25

Με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης απευθύνει έκκληση στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ για κοινή δράση με στόχο την προστασία της δημοκρατίας και των πολιτών.

Παράλληλα ο κ. Βαρουφάκης θέτει ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό. Σε ανάρτησή του ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει: «Για πόσο καιρό κ. Μητσοτάκη θα κρύβεστε πίσω από υπουργό σας με βαρύ μητρώο παραβιάσεων βασικών αρχών ανθρωπισμού (οροθετικές); Πόσο ακόμα θα ποιείτε την νήσσαν όσο ο κ. Χρυσοχοΐδης μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε πεδία μαχών εναντίον καθ' όλα ειρηνικών πολιτών;»


Το ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την ευθύνη για τις σημερινές επιθέσεις αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης, τόσο το μεσημέρι, όσο και το απόγευμα, ύστερα από τις διαμαρτυρίες για την απρόκλητη αστυνομική βία» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back