Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 28-03-2023, 13:44
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη κατέληξαν αργά τη νύχτα σε συμφωνία για τη δημιουργία σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης για τα αυτοκίνητα τουλάχιστον ανά 60 χιλιόμετρα στους κύριους οδικούς άξονες της Ευρώπης έως το 2026 και για τα φορτηγά ανά 120 χιλιόμετρα -οι μισοί από τους οποίους θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί έως το 2028. Μέχρι το 2031, οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου θα πρέπει να αναπτυχθούν τουλάχιστον κάθε 200 χιλιόμετρα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι επιμέρους χώρες μέλη θα παρουσιάζουν εθνικά σχέδια για την επίτευξη των υποδεικνυόμενων στόχων, αλλά και τη δυνατότητα εξαιρέσεων σε περιοχές όπως τα νησιά και σε δρόμους χαμηλής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τον εισηγητή του Ευρωκοινοβουλίου, Γερμανό σοσιαλδημοκράτη ευρωβουλευτή Ισμαήλ Ερτουγκ, «οι νέοι κανόνες θα συμβάλουν στη δημιουργία νέων υποδομών για εναλλακτικά καύσιμα χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και θα διασφαλίσουν ότι η χρήση και ο ανεφοδιασμός των αυτοκινήτων νέας γενιάς θα είναι εξίσου απλοί και βολικοί με ta βενζινοκίνητα οχήματα».

Η συμφωνία, προτού καταστεί οριστική, θα πρέπει να εξεταστεί και να εγκριθεί από τους αντιπροσώπους των 27  στις Βρυξέλλες, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Pindos 60 xronia
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ηρων back