Oikonomou pisoi
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Εξώφυλλο-Αφιέρωμα

Εικόνα του άρθρου Εξώφυλλο-Αφιέρωμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2022, 17:58
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τα καταφύγια των Ιωαννίνων, ο ΕΛΑΣ στα Γιάννενα, ο στρατάρχης με τη σπασμένη ράβδο και πέντε ταινίες για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι τα θέματα του αφιερώματος του «Εξωφύλλου» που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα στις οθόνες σας.

Στα υπόλοιπα θέματα ο σκληρός πρωταγωνιστής, Λίνο Βεντούρα με την καρδιά παιδιού. «Φαγητό, λουλούδια και φαντασία» είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της Ντίντα Μπλερ. Calling Card το έκτο άλμπουμ του Rory Gallagher. 


Πατώντας στο κέντρο του Εξωφύλλου, το διαβάζετε σε πλήρη οθόνη. 

Μπορείτε να το κατεβάσετε, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο: exofyllo224-301022.pdf

Επίσης, μπορείτε να στηρίξετε τον Τύπο με μια συνδρομή εδώ



ΣΧΟΛΙΑ
ΘΩΜΑΣ ΝΟΥΣΙΑΣ
Αμέσως μετά το τέλος του εμφυλίου, οι νικητές έστηναν ανδριάντες για να τιμήσουν τους... εαυτούς τους! Ο εν ενεργεία τότε πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπάγος ανδριάντα του στην πλατεία των Ιωαννίνων, η βασίλισσα Φρειδερίκη τον ίδιο ακριβώς χρόνο, το 1953, ανδριάντα της στην πλατεία της Κόνιτσας. Οι Έλληνες, ρακένδυτοι και πεινασμένοι, προσπαθούσαν να κλείσουν τις πληγές από τον πόλεμο, την κατοχή και τον εμφύλιο κι αυτοί ευλογούσαν τα γένια τους. Η επίσημη εκδοχή βέβαια ήταν ότι η πρωτοβουλία για τα αγάλματα ανήκε στις ένοπλες δυνάμεις και οι ίδιοι απλώς την ενέκριναν και την ευλόγησαν... Ήταν κάτι απίστευτο για δημοκρατική χώρα, να στήνονται αγάλματα πρωθυπουργών και βασιλιάδων εν ζωή και εν ενεργεία και να κάνουν οι ίδιοι τα αποκαλυπτήρια, έστω με εκπροσώπους τους. Πάλι καλά που δεν ήρθε ο ίδιος να καταθέσει στεφάνι στον εαυτό του!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back