Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έξι παραστάσεις, έξι μνημεία

Εικόνα του άρθρου Έξι παραστάσεις, έξι μνημεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2021, 18:14
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για δεύτερο καλοκαίρι, θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2021», ένα πρόγραμμα που προέκυψε ως… αντίδοτο του υπουργείου Πολιτισμού στη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν οι πολιτιστικοί οργανισμοί και οι καλλιτέχνες από τις συνέπειες των μέτρων κατά της πανδημίας.

Εκατοντάδες ήταν τα σχήματα, οι φορείς και οι αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρίες που κατέθεσαν προτάσεις, με το υπουργείο Πολιτισμού να επιλέγει τελικά 70 παραγωγές, συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000 ευρώ. Όλες οι παραγωγές θα παρουσιαστούν από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία, ανά την επικράτεια, εκτός Αττικής.

Από τις 70 παραγωγές, οι 27 είναι θεατρικές παραστάσεις, οι 15 μουσικές παραγωγές, οι 8 παραστάσεις χορού, 8 παραστάσεις μουσικού θεάτρου, 6 αφορούν εικαστικές δράσεις και 6 παιδικό θέατρο, όπως ανακοινώθηκε πριν από δύο ημέρες. Στην κατηγορία των 15.000 ευρώ επελέγησαν 36 προτάσεις, των  30.000 ευρώ 26 προτάσεις και των 60.000 ευρώ 8 προτάσεις. Η μεγάλη δε πλειοψηφία των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών έχουν έδρα την Αττική.

Στην Ήπειρο, λοιπόν, θα παρουσιαστούν αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, συνολικά έξι παραγωγές. Το Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν» θα παρουσιάσει «Της Άρτας το γιοφύρι» στο Γεφύρι Άρτας, η ομάδα Bijoux de Kant τη θεατρική παράσταση «Αχιλλεύς» στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων, η ομάδα 4Frontal την παράσταση «Η εκπαίδευση εις τα του οίκου διά νεαρές κορασίδες» στον αρχαιολογικό χώρο Κασσώπης, η ομάδα «Οθόνιον» την παράσταση «Σπανός» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, η ομάδα Elephas tiliensis τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Απόκοπος του Μπεργαδή» στο Κάστρο της Άρτας και τέλος η ηπειρώτικη αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Artifactory» θα παρουσιάσει το δρώμενο «4 ποιήματα για τη Νικόπολη» στην αρχαία Νικόπολη.

Τη διοικητική και οργανωτική ευθύνη του προγράμματος για το 2021 έχει η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Το υπουργείο Πολιτισμού  έχει «ανοιχτή» αυτή την περίοδο και μια ακόμη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αφορά τον σύγχρονο πολιτισμό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back