Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Τα οκτώ προγράμματα κατάρτισης ανέργων

Εικόνα του άρθρου ΔΥΠΑ: Τα οκτώ προγράμματα κατάρτισης ανέργων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2023, 15:52
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 8 επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης είναι διαθέσιμα την τρέχουσα χρονική περίοδο για 9.330 ανέργους νέους έως 29 ετών και 14.500 άνω των 30 ετών, εγγεγραμμένους στα Μητρώα της ΔΥΠΑ. 

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων των συμμετεχόντων, ώστε να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες τους σε θεματικά αντικείμενα σχετικά με τον επιστημονικό και επαγγελματικό τομέα τους, καθώς και να αποκτήσουν επιπρόσθετες νέες γνώσεις (new skills) ή/και οριζόντιες δεξιότητες (soft skills).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στους συνδέσμους στον Πίνακα που ακολουθεί ανά πρόγραμμα, προκειμένου να ενημερωθούν για τους όρους της κάθε πρόσκλησης και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής.


Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» στο ΕΣΠΑ 2014-2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back