Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Δύο μπλε ένα ροζ» και «Το γράμμα»

Εικόνα του άρθρου «Δύο μπλε ένα ροζ» και «Το γράμμα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2021, 22:03
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To Θέατρο Actina συνεχίζεις τις παραστάσεις του στο πλαίσιο της ενότητας «Θηλιά». Κάθε Πέμπτη και Σάββατο, στις 21:00 ανεβαίνει ο μονόλογος «Δύο μπλε ένα ροζ» με τη Στέλλα Κατσαρού. Συμμετέχει η Δέσποινα Ναυρόζογλου.

Κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 21:00, ο μονόλογος «Το γράμμα» με τη Γιολάντα Καπέρδα.

Τους δύο μονολόγους, οι οποίοι έχουν γραφεί από τη Χ. Μέγα, σκηνοθετεί η Αθηνά Τσικνιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, οι δύο μονόλογοι που πλέκονται από το ίδιο νήμα και δένονται πάνω στην ίδια κατάληξη. Δυο γυναίκες τόσο διαφορετικές μα οι εμπειρίες τους συγκλίνουν, σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχεί η κακοποίηση κάθε μορφής. Καταφέρνουν να σταθούν στα πόδια τους για πρώτη φορά, επί σκηνής, μαρτυρούν την ζωή τους και φωτίζουν μπρος στα έκπληκτα μάτια μας τις μαύρες σκιές της. Μοιράζονται τις βαθύτερες σκέψεις τους και ζητούν δικαίωση.

Στον μονόλογο «Δυο μπλε ένα ροζ», έχουμε μια γυναίκα σε μεγάλη σύγχυση. Παράφορα ερωτευμένη με τον άντρα της, παράβλεπε τα σημάδια, δικαιολογούσε ύποπτες συμπεριφορές, με αποτέλεσμα να αργήσει πολύ να καταλάβει ποιος ήταν στην πραγματικότητα αυτός που παντρεύτηκε.

Στον μονόλογο «Το γράμμα», μια γυναίκα που έρχεται να μας μιλήσει για τα μαρτυρικά χρόνια που πέρασε στα χέρια του Αντρέα, του άντρα που αναγκάστηκε να παντρευτεί. Σε ένα ορεινό χωριό, στα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα, είχε να παλέψει τόσο με τη σκληρή καθημερινότητα όσο και με τη βίαιη συμπεριφορά ενός άντρα που με πείσμα διεκδίκησε να τη στεφανωθεί.

Ιnfo

Τιμή εισιτηρίου 8€ - Οι δύο μονόλογοι μαζί 14€

Εισιτήρια: Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, viva & Θέατρο Actina

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6974865401 (Θέατρο Actina, Άννης Κομνηνής 8).

Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back