Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο μουσικοί ερμηνεύουν έργα του μεσοπολέμου

Εικόνα του άρθρου Δύο μουσικοί ερμηνεύουν έργα του μεσοπολέμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2019, 22:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Μια βραδιά με έργα ευρωπαίων συνθετών του Μεσοπολέμου στην Αμερική παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».  Συμμετέχουν ο Ελευθέριος Καραγιάννης, κλαρινέτο, και ο Δημήτρης Δημόπουλος, πιάνο. Οι δύο μουσικοί θα ερμηνεύσουν έργα των P. Hindemith, E. Krenek, H. Eisler, I. Stravinsky, E. Schulhoff.

Ο Δημήτρης Δημόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε ηλικία δεκατριών ετών. Το 1983 πήρε το πτυχίο πιάνου και πτυχίο Αρμονίας με διακρίσεις από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ακολούθησαν κι άλλα πτυχία όπως και σπουδές στο εξωτερικό. Διακρίνεται ιδιαίτερα, τόσο στα ρεσιτάλ και τις συναυλίες μουσικής δωματίου όσο και στα κοντσέρτα με ορχήστρα, για το ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου του, το οποίο καλύπτει περισσότερους από τρεις αιώνες πιανιστικής τέχνης. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, γερμανική και ισπανική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Έχει εμφανιστεί με πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1999 διευθύνει την Ορχήστρα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Ο Ελευθέριος Καραγιάννης κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Είναι διπλωματούχος κλαρινέτου και κλασικού σαξοφώνου. Από το 2006 συμμετέχει ως ερμηνευτής - σολίστ ξύλινων πνευστών (κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρα Μπαρόκ) και ως ενορχηστρωτής σε εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορα φεστιβάλ. Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνονται κλασικά έργα για κλαρινέτο (σολιστικά και έργα Μουσικής Δωματίου από τον 17ο έως τον 21ο αιώνα). Από το 2005 είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) και της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME).

H είσοδος στη μουσική αυτή βραδιά είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back