Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Dubrovniks, πρώτη φορά στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Dubrovniks, πρώτη φορά στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2016, 06:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αυτές τις τρεις δεκαετίες της ύπαρξής τους, οι Dubrovniks κατάφεραν να ορίσουν σε σημαντικό βαθμό το χώρο της αυστραλιανής ροκ εντ ρολ σκηνής. Και ξέρετε, δεν είναι εύκολο αυτό αν συγκατοικείς με το Νικ Κέιβ, τους Hoodoo Gurus, τους INXS (απαράδεκτον…), τους AC/DC (φυσικά) και τόσες ακόμα μπάντες που έχουν διαμορφώσει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ηπείρους, από μουσικής άποψης.

Και το κατάφεραν χωρίς να γίνουν ποτέ το υπερσυγκρότημα που γεμίζει γήπεδα, κυρίως γιατί πάντα, έδιναν την εντύπωση ότι φτιάχτηκαν για κάτι άλλο: για να χαράζουν δίσκους όπως ο πρώτος τους, ο ομώνυμος, όπου ξεπηδούσαν ξανά οι Easybeats σε πιο γρέζι εκδοχή, κατηφόριζαν το δρόμο με τις αποφασισμένες μελωδίες της κιθάρας και ανάμεσα στα άλλα, τραγουδούσαν για τα κορίτσια του Ντουμπρόβνικ, του μέρους από όπου κατάγονται οι περισσότεροι, για τους Ramones, για τα φλέγοντα πάθη, για την αγάπη που δεν χαρίζεται και άλλα πολλά.

Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό κοινό πάντα είχε μια ιδιαίτερη σύνδεση με τους αυστραλούς ρόκερς: από τον Κέιβ μέχρι όποια γκαράζ μπάντα πάτησε το πόδι της από τα ελληνικά σύνορα και δώθε (οι AC/DC είναι εκτός συναγωνισμού εννοείται), οι έλληνες ακροατές και ακροάτριες τίμησαν ιδιαίτερα τους επισκέπτες από τη «χώρα των καγκουρώ» όπως θα έλεγε και ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος με την παραμικρή αφορμή.

Απόψε, ξανάρχονται εδώ που ξέρουν ότι τους αγαπάνε. Οι Dubrovniks θα παίξουν στο Rock Bass μαζί με τους εγχώριους Rockin’ Rebel, εξηγώντας τον αλγόριθμο που καθορίζει τις μπάντες που αγαπάει το ελληνικό κοινό.

Info

The Dubrovniks (opening Rockin’ Rebel)@RockBass (πίσωαπότηΣκάλα)

Εισιτήρια 15 ευρώ (αυστηρά 100 λόγω χωρητικότητας του μαγαζιού)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back