Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Επιμένει στην εξειδίκευση των μέτρων

Εικόνα του άρθρου ΔΝΤ: Επιμένει στην εξειδίκευση των μέτρων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/02/2017, 20:53
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην εκ των προτέρων εξειδίκευση των μέτρων για το χρέος προκειμένου να χρηματοδοτήσει το ελληνικό πρόγραμμα επιμένει να ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Και αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις θα πρέπει να στηρίζεται σε δύο βάσεις: Στις γενναίες μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την ανάπτυξη της οικονομίας και στην ελάφρυνση του χρέους. 

Ο κ. Ράις διευκρίνισε ακόμη αυτή είναι η θέση του Ταμείου, η οποία δεν έχει αλλάξει και την μετέφερε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στη συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου. Παράλληλα επανέλαβε ότι η συζήτηση για το χρέος θα μπορέσει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επιβεβαίωσε ότι η αποστολή του ΔΝΤ θα έρθει στην Αθήνα στις αρχές της επομένης εβδομάδας και θα επικεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό μέτωπο.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ απεκάλυψε πως η Ελλάδα ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν την τηλεφωνική επικοινωνία της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν την περασμένη Τρίτη, ενώ ομοίως επιβεβαίωσε πως η επικεφαλής του ΔΝΤ είχε προσφάτως επικοινωνία και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back