Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Διπλωματία πόλεων» στην Κύπρο

Εικόνα του άρθρου «Διπλωματία πόλεων» στην Κύπρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2021, 00:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από περίπου δύο χρόνια, τα Γιάννενα ξαναβρέθηκαν στην Κύπρο για «διπλωματία πόλεων».

Στη γιαννιώτικη  αποστολή,  επικεφαλής της οποίας ήταν  ο δήμαρχος  Μωυσής Ελισάφ, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, ξενοδοχείων της πόλης και τουριστικών γραφείων.

Στόχος ήταν η προώθηση των Ιωαννίνων στην κυπριακή αγορά ως προορισμού που προσφέρει στον επισκέπτη ταξιδιωτικές εμπειρίες 365 μέρες το χρόνο

Τη σχετική εκδήλωση που έγινε στη Λευκωσία, παρακολούθησαν τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο έλληνας πρέσβης στην Κύπρο Ιωάννης Παπαμελετίου. Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο προϊστάμενος του ΕΟΤ στην Κύπρο Πέτρος Σαγάνας και ο Ιωσήφ Ιωσήφ, πρόεδρος της Cyprus-Greece Business Association.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Ιωαννίνων υποστήριξε ότι τα Γιάννενα μπορούν να αποτελέσουν αναδυόμενο κέντρο τουρισμού  365 ημέρες τον χρόνο, τον τρίτο πόλο συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πόλη διοργάνωσης σημαντικών  πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων γεγονότων, κέντρο θρησκευτικού τουρισμού της περιοχής, μητροπολιτικό κόμβο εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

Ο Αιμίλιος Νέος, στέλεχος του τμήματος τουρισμού του Δήμου, παρουσίασε τα Γιάννενα μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, ενώ ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Βασίλης Βασιλείου παρουσίασε την οικονομική και εμπορική διάρθρωση της πόλης. Ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις (B2B) μεταξύ των επαγγελματιών από τα Ιωάννινα και την Κύπρο. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 45 B2B συναντήσεις.

Κοινή πεποίθηση όλων όσων συμμετείχαν, είναι πως «το ενδιαφέρον στην Κύπρο είναι έντονο και σύντομα θα αποτυπωθεί σε περισσότερα πακέτα για τα Γιάννενα στα προγράμματα των κυπριακών τουριστικών γραφείων» όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο επόμενος σταθμός της «διπλωματίας των πόλεων» για τον Δήμο Ιωαννιτών είναι η Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3