Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Διπλάσια κρούσματα σε Θεσπρωτία, μεγάλη αύξηση στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Διπλάσια κρούσματα σε Θεσπρωτία, μεγάλη αύξηση στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2022, 22:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενώ είναι φανερό πλέον ότι η πανδημία είναι σε πλήρη έξαρση, ο ΕΟΔΥ επιλέγει να ημιπληροφορεί, κάνοντας δύσκολη τη δουλειά των δημοσιογράφων, αλλά στην πράξη, περιπλέκοντας τα στοιχεία για την πανδημία.

Από σήμερα (και όχι από την περασμένη Παρασκευή όπως είχε ανακοινωθεί, ούτε καν την… επόμενη), ο οργανισμός δίνει μόνο εβδομαδιαία στοιχεία για την πανδημία.

Αντί όμως να δίνει τουλάχιστον τους μέσους όρους κρουσμάτων ανά επικράτεια και νομό, δίνει «κρούσματα ανά 100.000 άτομα), αριθμός που πρέπει να αναχθεί τον τοπικό πληθυσμό για να γίνει αντιληπτή η εξάπλωση και το μέγεθος.

Για παράδειγμα, στα Γιάννενα, ο αριθμός κρουσμάτων επί 100.000 ατόμων ήταν την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου 1196,54. Ο επίσημος πληθυσμός του νομού είναι 167.121 άτομα (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ 2021), επομένως τα κρούσματα της εβδομάδας ήταν συνολικά 1998,7.

Πιο «ορατό» είναι το στοιχείο της ποσοστιαίας μεταβολής ανά εβδομάδα. Εκεί αποτυπώνεται πόσο έχει αυξηθεί το πρόβλημα και πόσο, για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση έχει απωλέσει τον έλεγχο: στη (τουριστική) Θεσπρωτία έχουν καταγραφεί σχεδόν διπλάσια κρούσματα από την περασμένη εβδομάδα, στα Γιάννενα η αύξηση είναι σχεδόν 62%, ενώ η θετικότητα πανελλαδικά, παραμένει ψηλά.

Σταθερό παρέμεινε το ιικό φορτίο στα λύματα στα Ιωάννινα (+1%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 27/06 -03/07/2022.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back