Διαμαρτυρία για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2023, 11:30

Το ζήτημα των νεοδιόριστων στην εκπαίδευση, που δεν έχουν μονιμοποιηθεί ακόμα, παρότι έχει περάσει η διετία που προβλέπει ο νόμος, είναι πανελλαδικό.

Γι αυτό το θέμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα, 13 Ιανουαρίου στις 13.30 στην περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ηπείρου, ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων

«Χιλιάδες νεοδιόριστοι συνάδελφοί μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία ως δόκιμοι νεοδιόριστοι δεν έχουν μονιμοποιηθεί ακόμα με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να τους χρησιμοποιήσει για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση του νόμου 4823/21, την οποία εξακολουθεί να αντιπαλεύει ο κλάδος με βάση τις ψηφισμένες θέσεις του. Αποδεικνύει έτσι ότι οι ισχυρισμοί του περί ‘μη τιμωρητικής αξιολόγησης’ είναι ψευδείς και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις του» σημειώνει ο σύλλογος και καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσα εντολή για ολοκλήρωση των διαδικασιών στις διευθύνσεις εκπαίδευσης, χωρίς καμία σύνδεση των διαδικασιών μονιμοποίησης των εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back