ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Διαμαρτυρία για απόλυση στην efood

Εικόνα του άρθρου Διαμαρτυρία για απόλυση στην efood
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/12/2022, 14:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Επιτροπή Αγώνα Διανομέων καλεί σε κινητοποίηση, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αφορμή την απόλυση, την περασμένη εβδομάδα, ενός διανομέα-ποδηλάτη.

«Ο διανομέας Φ.Μ. εργάζεται στην εταιρία πάνω από 1,5 χρόνο και τέλη του μήνα θα ξεκινούσε ως μισθωτός με μηχανάκι καθ’ υπόδειξη της εταιρείας,  γιατί κλείνει το τμήμα των ποδηλάτων. Ενώ λοιπόν, ο εργαζόμενος χρεώθηκε ένα μεγάλο ποσό για να ολοκληρώσει τις διαδικασίες (δίπλωμα, αγορά οχήματος κτλ.) τον πετάνε στο δρόμο χωρίς προειδοποίηση» αναφέρει η Επιτροπή και συνεχίζει:

«Όταν ο συνάδελφος ζήτησε εξηγήσεις για την ακύρωση της δέσμευσης της εταιρίας για την αλλαγή οχήματος λίγες μέρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί, ο υπεύθυνος (area manager Ιωαννίνων) εφηύρε εκείνη την στιγμή, ένα σωρό ψεύτικες δικαιολογίες και ανύπαρκτα προβλήματα (τα οποία μάλιστα δεν είχαν ουδέποτε επισημανθεί). Πρόκειται για μια εκδικητική απόλυση γιατί ο συνάδελφος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα και του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη του 21, ώστε η εταιρεία τότε να αναγκαστεί να ανακαλέσει τις 113 απολύσεις».

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back