ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Διά σιδήρου» του Κων. Πιέτα

Εικόνα του άρθρου «Διά σιδήρου» του Κων. Πιέτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2022, 15:05
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όσοι έχουν πάει στην Πρέβεζα, δεν μπορεί να μην έχουν προσέξει τα έργα του που βρίσκονται σε διάφορους δημόσιους χώρους, όπως ο σέρφερ στην παραλία της Καστροσυκιάς, ο παίκτης αμπαλί στην Κυανή Ακτή. Έργα του βρίσκονται επίσης και σε εσωτερικούς χώρους, όχι μόνο στην Πρέβεζα αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στα Γιάννενα (στην είσοδο της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας».

Πρόκειται για τον δημιουργό Κωνσταντίνο Πιέτα, που γεννήθηκε και κατοικεί στην Πρέβεζα. Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών θα φιλοξενήσει από 5 Φεβρουαρίου έως 10 Mαρτίου την έκθεση μεταλλογλυπτικής «Διά σιδήρου» του κ. Πιέτα, στον εκθεσιακό χώρο του πολιτιστικού πολυχώρου «Δημ. Χατζής» (ώρες λειτουργίας, καθημερινά 18:00-21:00).

«Μέσα από τη γλυπτική του, ο Κώστας Πιέτας ενώνει το παλαιό με το καινούργιο, το παραδοσιακό με το σύγχρονο: οι επιρροές του είναι ένα μίγμα συνδυασμών από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, της τεχνολογίας, των επιστημών και της φύσης. Έτσι, ενώ η ματιά του είναι σύγχρονη, η τεχνική του παραμένει αυστηρά ρεαλιστική: η τέχνη του δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες. Εμπνεόμενος από την μεταλλογλυπτική, μέσω της ανακύκλωσης κι επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων δίνοντας τους νέα μορφή αλλά και χρηστικότητα, μας προσκαλεί μέσα από τα έργα του να κοιτάξουμε με φρέσκια ματιά την εποχή μας, να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν μας για να μπορέσουμε να σκεφτούμε το μέλλον μας» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα του Πνευματικού Κέντρου.

Ο Κωνσταντίνος Πιέτας ασχολείται και με τη ζωγραφική σε χαρτί με στυλό. Έχει κάνει 11 ατομικές και έχει συμμετάσχει σε 33 ομαδικές εκθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back