ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό συμβούλιο χωρίς δημοσιότητα, λόγω… προεκλογικής περιόδου

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό συμβούλιο χωρίς δημοσιότητα, λόγω… προεκλογικής περιόδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2023, 20:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα όχι συνηθισμένο ζήτημα προέκυψε με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, το οποίο παραβαίνει μια σειρά από δεοντολογικούς κανόνες και κυρίως, δεν βοηθάει καθόλου το δημόσιο συμφέρον:

Η συνεδρίαση έγινε σχεδόν χωρίς δημοσιότητα, από το φόβο να «ξοδέψουν» δημοτικοί σύμβουλοι που είναι ξανά υποψήφιοι-ες, τις τηλεοπτικές τους προεκλογικές εμφανίσεις.

Η ευθύνη επιμερίζεται σε μια σειρά παράγοντες: στο νόμο που καθορίζει την προεκλογική προβολή και είναι ασαφής σε αρκετά του σημεία, στη φοβία «έλλειψης προβολής» των δημοτικών αρχόντων, που είναι μάλλον ανούσια γιατί παίζουν συνεχώς στην τοπική επικαιρότητα, ενώ υποκρύπτεται και μια μικρή υποκρισία: πολύ συχνά υποψήφιοι-ες κάνουν προφανείς αντιδεοντολογικές καταχωρήσεις (πληρωμένες από τρίτους), αλλά προφανώς εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα…

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «προσπάθεια φίμωσης» λέγοντας ότι η συνεδρίαση θα μπορούσε να μεταδοθεί κανονικά, αφού αποτελεί άσκηση καθήκοντος και δεν εμπίπτει στους περιορισμούς του ΕΣΡ.

Ο επικεφαλής Θωμάς Μπέγκας είπε επίσης ότι η απόφαση λήφθηκε με γνωμοδότηση του δημάρχου (που είναι νομικός) και όχι της νομικής υπηρεσίας του Δήμου (που είναι η αρμόδια).

 «Τελειώνετε τη θητεία σας ακριβώς όπως αρχίσατε. Με αντιθεσμικές, μονομερείς αποφάσεις που μόνο στόχο έχουν την υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου. Προχωρήσατε σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών και φέρατε θέματα μικρών και μεγάλων εξυπηρετήσεων σε ημετέρους, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Ο κόσμος όμως έχει γνώση και κρίση…», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back