dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ιωαννίνων: Ξεκινάνε οι εγγραφές στο μητρώο

Εικόνα του άρθρου Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ιωαννίνων: Ξεκινάνε οι εγγραφές στο μητρώο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2024, 14:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στη συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου νέων, το οποίο θα έχει εισηγητικό - συμβουλευτικό ρόλο προς τη διοίκηση του Δήμου και το δημοτικό συμβούλιο.

Το όργανο θα αποτελείται από ανθρώπους 15 ως 28 ετών, εκλεγμένοι και εκλεγμένες.

Για τον σκοπό αυτό, ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά στη δημιουργία Μητρώου Νέων με σκοπό την προκήρυξη εκλογών για την συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου νέων. Στο μητρώο έχουν δικαίωμα να εγγραφούν νέοι, ηλικίας 15 έως 28 ετών, που είναι δημότες του Δήμου Ιωαννιτών, χωρίς αποκλεισμούς ή διακρίσεις. Μόνο όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Νέων θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν ή να θέσουν υποψηφιότητα για τη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Νέων, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών www.ioannina.gr. Οι εγγραφές θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2024.

Για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο email: mitroo_neon@ioannina.gr.

Ο Δήμος κάνει και μια σύντομη περιγραφή του δημοτικού συμβουλίου νέων, λέγοντας ότι «λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ των νέων και των αιρετών αρχών του δήμου, προωθώντας τις ανησυχίες, τις ιδέες και τις προτάσεις των νέων σε θέματα όπως η υγεία, η κοινωνία, η εκπαίδευση, η απασχόληση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ