ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Ιωαννιτών-ξενοδόχοι: Συζήτηση για προβλήματα και προτάσεις τουρισμού

Εικόνα του άρθρου Δήμος Ιωαννιτών-ξενοδόχοι: Συζήτηση για προβλήματα και προτάσεις τουρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2024, 18:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ζήτημα της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων συζήτησαν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου Στέφανος Ζέρβας με μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων.

Τα μέλη της Ένωσης ενημέρωσαν αναλυτικά για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και κατέθεσαν και προτάσεις.

Η πλευρά της δημοτικής αρχής, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των ξενοδόχων, θα αξιοποιήσει ζητήματα που προέκυψαν από τη συζήτηση, στην κατάρτιση του νέου στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό που θα παρουσιάσει και αφορούν τα έργα υποδομής, τα συνέδρια και τις άλλες μορφές τουρισμού, τις ψηφιακές εφαρμογές, την καθαριότητα, το αεροδρόμιο κ.α.

«Έμφαση θα δοθεί στη συνολική αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος του νομού συμπεριλαμβάνοντας τόσο τον αστικό τουρισμό (city break) όσο και το δίπτυχο βουνό και θάλασσα» σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ξενοδόχοι τονίζουν ότι η «συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή μας. Παράλληλα, η βελτίωση των υποδομών της πόλης-ιδιαίτερα στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών θα βοηθήσουν σημαντικά στην αύξηση του αριθμού των τουριστών».

Τέλος, θεωρούν ότι «η αύξηση της επισκεψιμότητας και η εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας αποτελούν μονόδρομο για την οικονομική ευημερία του δήμου μας».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back