ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δήμος Β. Τζουμέρκων: Πρόταση για μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές

Εικόνα του άρθρου Δήμος Β. Τζουμέρκων: Πρόταση για μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2023, 20:08
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένας ακόμη Δήμος της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων κατέθεσε πρόταση για μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε.

Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάδειξη, σηματοδότηση και ψηφιοποίηση μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, το μέγιστο που μπορεί να διεκδικήσει κάθε Δήμος με βάση την πρόσκληση.

«Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων δεν αφήνει αναξιοποίητο κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο και έχει αναδειχτεί ‘πρωταθλητής’ στην αξιοποίηση κονδυλίων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με κονδύλια του Δήμου, αναπτύχθηκαν μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων. Η πρόταση που κατατέθηκε, είναι απολύτως ώριμη και το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του υπουργείου το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3