dodoni back
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημ. Κουτσούμπας: Στον δρόμο της «λαϊκής αντιπολίτευσης»

Εικόνα του άρθρου Δημ. Κουτσούμπας: Στον δρόμο της «λαϊκής αντιπολίτευσης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2024, 18:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε μια προσπάθεια «οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης, μιας γνήσιας εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης ενάντια σε αυτή την κυβέρνηση, αλλά και σε αντιπαράθεση με μια βολική αντιπολίτευση που κάνουν τα κόμματα του συστήματος, κυρίως τα κόμματα της ‘αμαρτωλής’ σοσιαλδημοκρατίας στη χώρα μας» όπως είπε.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε στην αίθουσα του Καμπέρειου Θεάτρου (ο κόσμος γέμισε την αίθουσα, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν την ομιλία του στον πεζόδρομο), στην πανηπειρωτική σύσκεψη σωματείων, φορέων και συνδικαλιστών που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας.

«Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικές αυτές οι συναντήσεις, οι συσκέψεις με όλους εσάς: συνδικαλιστές, σωματεία, συλλόγους και φορείς. Όχι μόνο γιατί εσείς γνωρίζετε από πρώτο χέρι ποια είναι η κατάσταση και τα προβλήματα σε κάθε χώρο, σε κάθε κλάδο. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν συμβιβάζεστε μ’ αυτά, μπαίνετε μπροστά, διεκδικείτε λύσεις. Το ίδιο και μεις. Απ’ αυτή τη σκοπιά μπορούμε να πούμε πως βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά: ‘Με το δίκιο των πολλών, ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων’, όπως λέει και το σύνθημα της σημερινής σύσκεψης» είπε.

Αναφέρθηκε σε αντιλαϊκές πολιτικές που υλοποιούν διαδοχικά οι κυβερνήσεις: «Σήμερα, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις πλάτες φυσικά των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό κι εμείς τονίζουμε ότι ‘από τα πάνω’, από τους κυβερνώντες και από τη βολική τους δήθεν αντιπολίτευση, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα».

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «μπορούμε να περιμένουμε πολλά από την οργάνωση της πάλης για τις δικές μας ανάγκες, από τη μαζικοποίηση των γραμμών του εργατικού κινήματος, από την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και η δική σας δράση. Τα παραδείγματα είναι πολλά και εδώ στα Γιάννενα και σε ολόκληρη την Ήπειρο. Παραδείγματα που απαντούν σε όσους πονηρά λένε: ‘Δεν υπάρχει αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη’!».

Και κατέληξε: «Το κρίσιμο είναι να γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που συνειδητοποιούν ότι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, δεν μπορούν να έχουν κανένα κοινό συμφέρον με τους εκμεταλλευτές τους».



Την εκδήλωση άνοιξε η Μαρία Ανδρεάδου, γραμματέας ΤΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ ενώ το κλείσιμο της εκδήλωσης έγινε από τον Νίκο Έξαρχο,

πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και βουλευτή του ΚΚΕ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3