ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύεται η περιουσία του Γ. Παπαντωνίου

Εικόνα του άρθρου Δεσμεύεται η περιουσία του Γ. Παπαντωνίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 00:01
ΕΛΛΑΔΑ

Δεσμεύονται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας τα ακίνητα και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκουν στον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. Σχετικό αίτημα είχε κάνει η Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, , στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε πως είναι επαρκή τα στοιχεία που επικαλείται η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του τα οποία βρίσκονται εντός της χώρας, ενώ δεν δεσμεύονται ακίνητα ή τραπεζικοί λογαριασμοί που πιθανόν έχει σε χώρες του εξωτερικού.

Πριν οι δικαστικές αρχές φθάσουν στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του Γιάννου Παπαντωνίου, η Εισαγγελία Διαφθοράς είχε προχωρήσει και σε κατ’ οίκον έρευνες στην κατοικία, αλλά και το γραφείο του πρώην υπουργού, ενώ προ ημερών ασκήθηκε και συμπληρωματική ποινική δίωξη μετά από το αίτημα της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα, η οποία ερευνά υποθέσεις προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η δέσμευση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για «δωροδοκίες» σε συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων  επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου και της  προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας από τον κ. Παπαντωνίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back