ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δεσμεύσεις για σχολικές παρεμβάσεις

Εικόνα του άρθρου Δεσμεύσεις για σχολικές παρεμβάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2019, 16:24
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ιωαννίνων και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Βούλα Τσίλη.

Η επίσκεψη και στα δύο σχολεία έγινε μετά από πρόσκληση των Διευθύνσεών τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βελτίωση των συνθηκών και της προσβασιμότητας στον χώρο, με τον δήμαρχο να δεσμεύεται για άμεση λύση.

«Η επίσκεψή μου σε μια σχολική δομή ειδικής αγωγής αποδεικνύει την ιδιαίτερη ευαισθησία της δημοτικής αρχής σε τέτοιες δομές γιατί πιστεύω πως είναι υποχρέωση μιας σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας να υποστηρίζει τη δράση τους» ανέφερε ο κ. Μπέγκας. Ο δήμαρχος έθεσε ως προτεραιότητα τη δημιουργία ανεξάρτητης πρόσβασης στο σχολείο και ενός χώρου κηπουρικής, απαραίτητου για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. «Θα συνεχίσουμε βέβαια και με άλλες παρεμβάσεις, αλλά αυτές απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο για να υλοποιηθούν», δήλωσε ο κ. Μπέγκας, δίνοντας παράλληλα και τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς για τη «συγκινητική τους προσπάθεια».

Από την μεριά της, η κ. Καλτσούνη αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την επίσκεψη, υπογράμμισε πως «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, ο Δήμος Ιωαννιτών, και ιδιαίτερα η κ. Τσίλη που είναι υπεύθυνη για θέματα παιδείας, στάθηκε στο πλευρό της». Η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε την τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τις δομές ειδικής αγωγής τονίζοντας ότι «δεν αποτελούν απόκλιση αλλά μέρος της κανονικότητας».

Το ειδικό αυτό σχολείο είχε επισκεφθεί την περασμένη εβδομάδα και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος κατήγγειλε την ανυπαρξία ανεξάρτητης πρόσβασης στο σχολείο.

Ο κ. Μπέγκας και η κ. Τσίλη επισκέφθηκαν και το Δημοτικό Σχολείο Σταυρακίου, με τη διευθύντρια Ελένη Κωλέτση και δασκάλους να θέτουν διάφορα ζητήματα. Ο δήμαρχος έκανε γνωστό ότι για την αυλή του σχολείου υπάρχει πρόταση αναβάθμισής της στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3