«Δεν τηρούνται τα μέτρα στη μεταφορά μαθητών»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2020, 11:40

Ερώτηση για την τήρηση των μέτρων προστασίας των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των μαθητών, από τον COVID-19, κατά τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κατέθεσαν στη Βουλή 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων, Μερόπης Τζούφη.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, δεν τηρούνται τα μέτρα, ακόμα και στη μεταφορά των μαθητών προς και από τις σχολικές μονάδες.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την ΚΥΑ, για τη μεταφορά μαθητών ορίζεται πως κάθε δυάδα θέσεων σχολικού λεωφορείου αντιστοιχεί σε έναν μαθητή, ώστε να επιτυγχάνεται το ήμισυ της πληρότητας του οχήματος. Επίσης τα οχήματα πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά, τόσο πριν όσο και μετά τη χρήση τους, ενώ μεταξύ των δρομολογίων πρέπει να γίνεται επαρκής φυσικός αερισμός.

Οι βουλευτές ζητούν να τηρηθούν τα μέτρα στα μέσα μεταφοράς, «ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο «κύμα» εξάπλωσης του COVID-19» και ότι «η ασφαλής μεταφορά των μαθητών προς και από τις σχολικές τους μονάδες αποτελεί κρίσιμη παράμετρος για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού στα σχολεία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back