Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος»

Εικόνα του άρθρου «Δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2016, 22:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή του Κώστα Μπάρκα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου δημοτικού στη Φιλιππιάδα, κατά της εκπαίδευσης προσφυγόπουλων στο σχολείο. «Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε, για τον υποτιθέμενο κίνδυνο, που διατρέχουν τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο από την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά-πρόσφυγες, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» λέει ο κ. Μπάρκας και προσθέτει ότι «η διευκόλυνση της πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των ανηλίκων που διαβιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Φιλιππιάδα αποτελεί βασικό καθήκον και  υποχρέωση της πολιτείας». Προσθέτει ακόμα πως «η διαχείριση του προσφυγικού μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και δε συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους πολίτες της Φιλιππιάδας και της Ηπείρου».

Η δε οργάνωση Ζηρού-Φιλιππιάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Αυτές οι ρατσιστικές αντιδράσεις δεν εκφράζουν το σύνολο των Φιλιππιαδιωτών , ούτε καν την πλειοψηφία των Γονέων που έχουν παιδιά στο σχολείο. Ο φόβος και η προκατάληψη κυριάρχησαν σε κάποιους γονείς οι οποίοι θέλουν να πνίξουν στα ρατσιστικά ρεύματα τα παιδιά που σώθηκαν από τους βομβαρδισμούς και τα κύματα του Αιγαίου και η μοίρα τους τα έριξε στη φιλόξενη Φιλιππιάδα.». Μάλιστα, διερωτάται για τη στάση της πλειοψηφίας του συλλόγου γονέων, καθώς το κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΧΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
Γεώργιος Καππάς
Κανονικά πρέπει ο σύλλογος εφόσον δεν εκπροσωπείται από την ανακοίνωση να βγει να διαψεύσει και να ξεκαθαρίσει την επίσημη στάση και το 5% της περιοχής (σϋμφωνα με τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα) να μην ακοϋγεται σαν φωνή όλων των κατοίκων της Φιλιππιάδας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back