ΘΕΑΤΡΟ

Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»: Υποψήφια και η Ελένη Στεργίου

Εικόνα του άρθρου Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»: Υποψήφια και η Ελένη Στεργίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2020, 14:19
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ηθοποιός Ελένη Στεργίου με καταγωγή από τα Γιάννενα είναι μια από τις τρεις ηθοποιούς που διεκδικούν το «Βραβείο Μελίνα Μερκούρη», το οποίο κάθε χρονιά αναγνωρίζει την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Η απονομή του Θεατρικού Βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, σήμερα 20 Οκτωβρίου στις 20:00. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ρένη Πιττακή.

Οι τρεις υποψήφιες είναι:

-Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, για την συμμετοχή της στην παράσταση: «Η τραγική ιστορία του Άμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας», του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Έκτορα Λυγίζου με την Ομάδα Grasshopper.

- Η Μαίρη Μηνά, για τη συμμετοχή της στην παράσταση: «Με λένε Έμμα», του Ντάνκαν ΜακΜίλαν, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη με την Ομάδα Νάμα.

- Η Ελένη Στεργίου, για τη συμμετοχή της στην παράσταση: «Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία», σε συγγραφή-σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάρκελλου με την Ομάδα This Famous Tiny Circus.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα This Famous Tiny Circus, με ιδρυτικά στελέχη την Ελένη Στεργίου και τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο, είχε συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την άνοιξη του 2017 για το ανέβασμα της παραγωγής «Η παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back