ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία Daniel

Εικόνα του άρθρου Βόλος: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία Daniel
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2023, 14:13
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στο Βόλο

Ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν από την πίεση του νερού καταπλακώθηκε από τοιχία στον Άγιο Γεώργιο του άνω Βόλου. Ο άνδρας φέρεται να προσπαθούσε να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ, ένας κτηνοτρόφος αγνοείται στην περιοχή της Αγ. Αικατερίνης στον Βόλο. Ο άνδρας φέρεται να παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του.


Μηνύματα 112

Μήνυμα του 112 εστάλη σε κατοίκους στην Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Θεσσαλονίκης, Εύβοια και Φθιώτιδα για την κακοκαιρία Daniel που είναι σε εξέλιξη, καλώντας τους να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Το φαινόμενο της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια και Φθιώτιδα. Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των αρχών».


Μεγάλη ύψη βροχής

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, στην περιοχή της Ζαγοράς Πηλίου από τη Δευτέρα 04/09 έως και τις πρωινές ώρες της Τρίτης 05/09 (08:20) έχουν καταγραφεί 516 mm βροχής. Υπενθυμίζεται ότι το 1 mm βροχής, αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back