ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Η Συναγωγή» του Ηλία Μεσσίνα

Εικόνα του άρθρου Βιβλιοπαρουσίαση: «Η Συναγωγή» του Ηλία Μεσσίνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/10/2022, 00:54
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To βιβλίο του Ηλία Μεσσίνα «Η Συναγωγή» παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 20:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Ο συγγραφέας και αρχιτέκτονας Ηλίας Μεσσίνας θα παρουσιάσει το βιβλίο του κάνοντας και αναφορά στην Παλαιά Συναγωγή των Ιωαννίνων Kahal Kadosh Yashan και τις συναγωγές της Ελλάδας. Θα ακολουθήσει ανάγνωση αποσπασμάτων από τη Φωτεινή Κοτσιάφτη. 

«Η Συναγωγή» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2022 από τις εκδόσεις Ινφογνώμων, στο πλαίσιο τριών νέων εκδόσεων του Ηλία Μεσσίνα για τις συναγωγές στην Ελλάδα. Το βιβλίο «Η Συναγωγή» είναι τα παρασκήνια πίσω από την έρευνα. Τα κείμενα βασίζονται σε πολυετή έρευνα στα ίδια τα κτίρια, σε δημοσιευμένα τεκμήρια και σε αρχεία (έγγραφα, κείμενα, φωτογραφίες) στην Ελλάδα, το Ισραήλ και αλλού. Βασίζονται επίσης σε συνεντεύξεις και σε γεγονότα, από την εποχή της έρευνας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως σήμερα. 

Η έκδοση περιλαμβάνει πρωτότυπα αρχιτεκτονικά σχέδια και σκαριφήματα του Ηλία Μεσσίνα. 

Ο Ηλίας Μεσσίνας είναι αρχιτέκτονας και πολεοδόμος, σύμβουλος αειφορίας και δημόσιας διαβούλευσης. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, του Yale School of Architecture και κάτοχος διδακτορικού στη Χωροταξία και MSc σε «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ανέλαβε για πρώτη φορά την εκτενή μελέτη και αποτύπωση των συναγωγών στην Ελλάδα το 1993, την οποία και δημοσίευσε εκτενώς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει αναλάβει με συνεργάτες τη μελέτη, αναστήλωση, αναπαλαίωση και ανακαίνιση συναγωγών σε πόλεις ανά την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back