ΒΙΒΛΙΟ

Βιβλιοπαρουσίαση: «Εξήντα χρόνια τρύγος…» του Γιάννη Μπουτάρη

Εικόνα του άρθρου Βιβλιοπαρουσίαση: «Εξήντα χρόνια τρύγος…» του Γιάννη Μπουτάρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2022, 23:21
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τo βιβλίο «Εξήντα χρόνια τρύγος…» του Γιάννη Μπουτάρη σε συνεργασία με τη Μαρία Μαυρικάκη παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και οι εκδόσεις Πατάκη, με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Αναγνώστης», την Τετάρτη 16 Μαρτίου, στις 20:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Με τους συγγραφείς θα συνομιλήσει ο Μωυσής Ελισάφ, δήμαρχος Ιωαννίνων.

Στο βιβλίο ο Γιάννης Μπουτάρης ανιστορεί την προδιαγεγραμμένη ‒λόγω οικογενειακής παράδοσης‒ ενασχόλησή του με τα κρασιά, τη συλλογική του δράση, τις καινοτομίες και τις συγκρούσεις που σημάδεψαν τον κλάδο στην Ελλάδα από τη μεταπολεμική περίοδο ως τις μέρες μας.

Περιγράφει το τέρας του αλκοολισμού που κατάφερε να νικήσει και τη βοήθεια που αξιώθηκε να δώσει σε άλλους εξαρτημένους. Πολιτικές θέσεις και αμφιλεγόμενα στοιχεία της συμπεριφοράς του, τα οποία έχουν διχάσει τον δημόσιο διάλογο, ξεπηδούν στην αφήγησή του πλάι σε σπαράγματα από έντονες οικογενειακές στιγμές και αποτυπώνουν τη θυμοσοφία, το χάρισμα, τις αντιφάσεις και τελικά τον απολογισμό του οινοποιού κυρ Γιάννη. Εξήντα χρόνια τρύγος δεν του αρκούν. Η αφήγησή του ολοκληρώνεται με το απραγματοποίητο, μέχρι στιγμής, όραμά του, όπως αναφέρεται σε σημείωμα της επερχόμενης βιβλιοπαρουσίασης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back