ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βενζίνη: με… φόρα για τα 2,3 ευρώ στα Ιωάννινα

Εικόνα του άρθρου Βενζίνη: με… φόρα για τα 2,3 ευρώ στα Ιωάννινα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2022, 11:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η τιμή των καυσίμων συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην Ελλάδα, εκτοξεύει το κόστος μετακινήσεων, επηρεάζει το κόστος βασικών αγαθών, είναι τρομερά αναντίστοιχη με το εισόδημα των περισσοτέρων πολιτών.

Στο νομό Ιωαννίνων στις 31 Μαΐου «μετρήθηκε» στα 2,285 ευρώ το λίτρο (μέση τιμή).

Η αμόλυβδη στα Γιάννενα αυξήθηκε 1,4 λεπτά μέσα σε δύο μέρες, καθώς η τιμή διυλιστηρίου έπιασε και πέρασε τα 2,20 ευρώ. Ανέβηκε επίσης το diesel κίνησης και το αέριο κίνησης υποχώρησε ελαφρά.

Χτες, ο καθύλην αρμόδιος, υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης πρόσθεσε άλλη μια ατυχέστατη και προκλητική δήλωση στο ενεργητικό του: ισχυρίστηκε ότι «αν βγάλετε τους φόρους στις δωδεκάτη, δέκατη τρίτη θέση είμαστε» στην τιμή της βενζίνης στην Ευρώπη.

Φυσικά, οι καταναλωτές πληρώνουν τη βενζίνη με τους φόρους και είναι απορίας άξιο πως ένας υπουργός, ο οποίος στο μεταξύ έχει αποτύχει να ελέγξει το πρόβλημα, το «εκλογικεύει» με αυτό τον τρόπο. Στο μεταξύ, η βενζίνη στην Ελλάδα κοστίζει λίγο λιγότερο από ό,τι στις σκανδιναυικές χώρες, χωρίς φυσικά να διαθέτει τους ίδιους μισθούς…

Στο μεταξύ, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει την εφαρμογή της επιδότησης στη βενζίνη, ίσως και να την αυξήσει, καθώς η αρχική των 45 ευρώ εξανεμίστηκε πολύ γρήγορα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back