ΚΟΣΜΟΣ

Βελιγράδι: Οκτώ παιδιά και ένας φύλακας νεκροί από πυρά 14χρονου μαθητή

Εικόνα του άρθρου Βελιγράδι: Οκτώ παιδιά και ένας φύλακας νεκροί από πυρά 14χρονου μαθητή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2023, 16:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 14χρονος αγόρι πυροβόλησε το πρωί της Τετάρτης τη δασκάλα του σε μια τάξη του Βελιγραδίου, πριν ανοίξει πυρ εναντίον άλλων μαθητών και φρουρών ασφαλείας, σκοτώνοντας οκτώ μαθητές και έναν φρουρό, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σερβίας.

Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς, πατέρας ενός από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Βλάντισλαβ Ρίμπνικαρ, δήλωσε ότι η κόρη του ήταν στην τάξη όπου έπεσε ο πυροβολισμός.

«Κατάφερε να ξεφύγει. (Το αγόρι) ...πρώτα πυροβόλησε τη δασκάλα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τυχαία», δήλωσε ο Μιλόσεβιτς στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό N1.

Ο Milan Nedeljkovic, δήμαρχος της κεντρικής περιοχής Vracar όπου βρίσκεται το σχολείο, δήλωσε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή της εκπαιδευτικού.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι οκτώ παιδιά και ένας φύλακας σκοτώθηκαν και έξι παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μαζί με τη δασκάλα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ένας μαθητής της έβδομης τάξης είχε συλληφθεί. Τα δημοτικά σχολεία στη Σερβία έχουν οκτώ τάξεις.

«Είδα τον φύλακα ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στα πουκάμισά τους. Λένε ότι (ο δράστης) ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Πρόσφατα μπήκε στην τάξη τους», πρόσθεσε ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος είχε σπεύσει στο σχολείο μετά τους πυροβολισμούς.

Αστυνομικοί με κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το σχολείο.

«Είδα παιδιά να τρέχουν έξω από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Οι γονείς ήρθαν, ήταν πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση RTS ένα κορίτσι που φοιτά σε γυμνάσιο δίπλα στο Βλαντισλάβ Ρίμπνικαρ.

Τα θύματα νοσηλεύονται και διεξάγεται έρευνα για τα κίνητρα των πυροβολισμών, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σχετικά σπάνιοι στη Σερβία, η οποία έχει πολύ αυστηρούς νόμους περί όπλων. Όμως τα δυτικά Βαλκάνια κατακλύζονται από εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα όπλα μετά τους πολέμους και τις αναταραχές της δεκαετίας του 1990.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back