ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

BAFTA: Μεγάλος νικητής το Oppenheimer. Πέντε βραβεία για το Poor Things

Εικόνα του άρθρου BAFTA: Μεγάλος νικητής το Oppenheimer. Πέντε βραβεία για το Poor Things
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2024, 10:27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η ταινία «Oppenheimer», ένα τρίωρο έπος για την κατασκευή της ατομικής βόμβας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν ο μεγάλος νικητής των κινηματογραφικών βραβείων BAFTA (Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) την Κυριακή.

Η ταινία του 53χρονου Βρετανού σκηνοθέτη, του Κρίστοφερ Νόλαν, απέσπασε επτά βραβεία στις κατηγορίες της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Κίλιαν Μέρφι), Β’ Ανδρικού Ρόλου (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ.), Μουσική (Λούντβιχ Γκόρανσον), Φωτογραφία και Μοντάζ.

Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε συνολικά πέντε από τα 11 βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιο. Η ταινία διακρίθηκε στην μεγάλη κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου με νικήτρια την Έμα Στόουν. Τα υπόλοιπα τέσσερα βραβεία για το «Poor Things» ήταν αυτά για τα Σκηνικά, Κοστούμια, Μακιγιάζ & Κομμώσεις και Εφέ.

Η ταινιά «The Zone of Interest» του Τζόναθαν Γκλέιζερ κέρδισε τα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερης βρετανικής ταινίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας και Ήχου. Στους δεύτερους ρόλους, ξεχώρισαν οι Ντα’ Βάιν Τζόι Ράντολφ (Β’ Γυναικείος Ρόλος – Τα Παιδιά του Χειμώνα) και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. (Β’ Ανδρικός Ρόλος – Oppenheimer). Εκτός από το βραβείο του Ντάουνι Τζ., «Τα Παιδιά του Χειμώνα» του Αλεξάντερ Πέιν κέρδισε και αυτό για το Κάστινγκ.

Το πολεμικό ντοκιμαντέρ για την Ουκρανία «20 Days in Mariupol», μια την προσωπική αφήγηση του δημοσιογράφου Mstyslav Chernov για την πολιορκία της ουκρανικής πόλης το 2022, παραγωγής του Associated Press και του PBS «Frontline», κέρδισε το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ. 

Φωτογραφία: Getty Images for BAFTA/BAFTA

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back