Αυτόνομο Σχημα ΒΕΤ κατά ΠΚΣ: «Το ποτάμι… γύρισε»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2024, 16:45

Το Αυτόνομο Σχήμα ΒΕΤ καταγγέλλει την Πανσπουδαστική για τη στάση που κράτησε στην εξ αναβολής συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου, την περασμένη Δευτέρα.

Αναφέρει μεταηύ άλλων ότι «ο φοιτητικός σύλλογος πήρε απόφαση χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα. Δηλαδή, η ΠΚΣ στο τέλος των τοποθετήσεων αποφάσισε, ‘μετά από προβληματισμούς που εκφράστηκαν’ να διαχωρίσει την «δράση» της κατάληψης από το πλαίσιο του Συντονισμού Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων, που συμφωνήθηκε στις 22/02 στο χημικό του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων».

Έτσι, όπως σημειώνει, «υπήρξε ψηφοφορία για πλαίσιο συντονισμού με κατάληψη, πλαίσιο συντονισμού χωρίς κατάληψη και ανοιχτό πλαίσιο που δεν διαχώρισε την κατάληψη. Αυτό, είναι προφανέστατα διασπαστικό και διχαστικό χωρίς κανένα αγωνιστικό χαρακτήρα εφόσον μάλλον δεν θεωρείται ύστατο μέσο αγώνα η κατάληψη. Φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια λήψης πολιτικής υπεραξίας χωρίς ουσιαστικό πρόταγμα, μόνο και μόνο για να παρθεί απόφαση ΠΚΣ σε ακόμη έναν φοιτητικό σύλλογο».

Καταλήγει, τονίζοντας ότι «το ποτάμι εν τέλει γύρισε πίσω» και ότι «μία βδομάδα πριν την οριστική ημερομηνία ψήφισης του νομοσχεδίου (08/03) και ενώ πανελλαδικά συζητάμε για κλιμάκωση του αγώνα, γίνεται η οριστική αποκλιμάκωση του στο ΒΕΤ με τις ευχές της ΠΚΣ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back