ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτόνησε ο Σύρος ύποπτος για τρομοκρατία

Εικόνα του άρθρου Αυτοκτόνησε ο Σύρος ύποπτος για τρομοκρατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2016, 12:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ένας 22χρονος Σύρος, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση σε κέντρο της Λειψίας λόγω υποψίας ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιο του Βερολίνου αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας.

Νωρίτερα το Spiegel Online είχε ανακοινώσει ότι ο Αλμπάκρ βρίσκονταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας. Δεν είναι γνωστό ακόμα πώς αυτοκτόνησε, αλλά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA δήλωσε ότι κρεμάστηκε στο κελί του.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, 22 ετών, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από πέρσι, σχεδίαζε επίθεση σαν αυτές του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άτομα, και του Βελγίου τον περασμένο Μάρτιο, όπου σκοτώθηκαν 32 άτομα.

«Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίού 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού μιας σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας», είπε το υπουργείο σε δήλωση στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη τύπου στη Δρέσδη.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία. Ο τρόπος σύλληψής του έχει εγείρει ερωτηματικά για πιθανό λάθος της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον συλλάβει το Σάββατο, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει διήμερο ανθρωποκυνηγητό για την εύρεσή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back