Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αύξηση κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων

Εικόνα του άρθρου Αύξηση κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2022, 23:56
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων, από την έναρξη της καταγραφής ανέρχεται σε 58 (όλοι άνδρες, διάμεση ηλικία: 36 έτη (19-59), εκ των οποίων 19 ανέφεραν ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου (33%).

Σύμφωνα με τη επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4 την τελευταία εβδομάδα, καθώς στην προηγούμενη έκθεση, με δεδομένα έως 25 Αυγούστου, είχαν καταγραφεί 54 κρούσματα.

Σημειώνεται ότι τα καταγεγραμμένα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ιογενής λοίμωξη που αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά το 1958. Έκτοτε, εμφανίζεται σε τροπικές περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής. Μεταδίδεται μέσω της επαφής με άγρια ζώα και από άνθρωπο σε άνθρωπο με τη στενή σωματική επαφή.


Πρώτος θάνατος στο Βέλγιο

Ο πρώτος θάνατος εξαιτίας της ευλογιάς των πιθήκων ανακοινώθηκε στο Βέλγιο. Ο ασθενής αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

Συνολικά, τα κρούσματα στο Βέλγιο έχουν φθάσει τα 706.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ινστιτούτο υγείας Sciensano, ο αριθμός των κρουσμάτων μοιάζει να μειώνεται. Το πιο πρόσφατο επιβεβαιωμένο κρούσμα καταγράφηκε την 23η Αυγούστου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι από τον Μάιο, έχουν καταγραφεί πάνω από 50.000 κρούσματα της ασθένειας αυτής —κυρίως στη βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη— και 16 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back