Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί

Εικόνα του άρθρου Ασφαλιστικό: Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι φαρμακοποιοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2017, 20:30
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από τη δημοσίευση από το υπουργείο Εργασίας αποφάσεων και εγκυκλίων για το ασφαλιστικό, με τις οποίες, όπως καταγγέλλουν, «ολοκληρώνεται το έργο της εξόντωσης» του κλάδου, οι φαρμακοποιοί προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει ότι «τις αποφάσεις αυτές που τις ‘φύλαγαν’ ως πρωτοχρονιάτικο μποναμά, καθώς και κάθε άλλη σχετική πράξη που τυχόν εκδοθεί, έχουμε αποφασίσει να τις προσβάλλουμε με κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, που προσδοκούμε ότι θα απονείμουν ανεπηρέαστα δικαιοσύνη και θα διαγνώσουν την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νόμου 4387/2016».

Οι φαρμακοποιοί εκτιμούν ότι με τις παραπάνω διατάξεις «πλήττεται η οικονομική ελευθερία και δραστηριότητα, επιβραβεύεται η φοροδιαφυγή, εξαφανίζεται κάθε μορφή ανταποδοτικότητας στις εισφορές και ουσιαστικά καταδικάζονται σε δήμευση οι φαρμακοποιοί».

Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο ΠΦΣ, «κατά παράβαση της αρχής της αναλογικότητας περιορίζεται ανεπίτρεπτα το συνταγματικό δικαίωμα στην προσωπική εργασία και το βασικό προϊόν αυτής, που είναι το εκ της εργασίας εισόδημα».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο ΠΦΣ προχωρά στη σύνταξη των δικογράφων, τα οποία και θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και με τα οποία θα επιδιωχθεί η ακύρωση των σχετικών αποφάσεων και η παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back