«Άρχισαν οι έρευνες στον Πατραϊκό»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2019, 10:57

Την εκτίμηση ότι οι έρευνες υδρογοναθράκων στον ελλαδικό χώρο και τα πιθανολογούμενα επιτυχή αποτελέσματά τους, μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στη δημιουργία νέων δικτύων και οδεύσεων για τη μεταφορά Φυσικού Αερίου από τη Μεσόγειο στην Ε.Ε., εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream κ. Γιάννης Γρηγορίου από το βήμα του 6ου Συνεδρίου του «Eastern Mediterranean Gas Conference» στη Λευκωσία.

Ο κ. Γρηγορίου τόνισε επίσης ότι «οι πρόσφατες γεωλογικές μελέτες της ΕΛΠΕ, σε συνδυασμό με τις σημαντικές ανακαλύψεις στη ΝΑ Μεσόγειο, δημιουργούν ένα ενθαρρυντικό υπόβαθρο και αισιοδοξία για τις έρευνες στην Ελλάδα.» Σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, έχουν αρχίσει οι έρευνες στον Πατραϊκό και η πρώτη γεώτρηση σχεδιάζεται για τις αρχές του 2020, προκειμένου να διερευνηθεί ένας γεωλογικός στόχος της τάξεως των 140 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου. Σε Άρτα και Πρέβεζα «διεξάγονται με επιτυχία περιβαλλοντικές μελέτες και γεωλογικές και γεωφυσικές εργασίες» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, τόνισε ότι «η απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και του μοναδικού οικοσυστήματος της πατρίδας μας, αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση προς την κοινωνία, ενώ πρόνοια σε αυτή την κατεύθυνση δίνεται και μέσω της αυστηρής υπάρχουσας ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back