dodoni back

ΑΡΠΙ-ΑΜ: «Η εταιρία για τα απορρίμματα έχει ‘ανοιχτούς λογαριασμούς’ στην πόλη»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2024, 13:20

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα-Αγωνιστικό Μέτωπο, με ανακοίνωσή της για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανάθεσή της.

Η παράταξη αναφέρει ότι «μία και μόνο μία εταιρεία που διαχειρίζεται μονοπωλιακά την αποκομιδή των απορριμμάτων με μηδενική έκπτωση στους διαγωνισμούς που γίνονται» και πως «προδιαγραφές διαγωνισμού που αποκλείουν όλους του υπολοίπους και η εταιρεία αυτή έχει το μοναδικό προνόμιο συμμετοχής και το ξέρει από την αρχή».

Σημειώνει ακόμα ότι «έχουν παραδώσει άνευ όρων μια ζωτική λειτουργία της πόλης σε έναν επιχειρηματία για πάρα πολλά χρόνια με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά, υγειονομικά κ.λπ».

Η παράταξη καταγγέλλει επίσης ότι η δημοτική αρχή γνωρίζει ότι, η συγκεκριμένη εταιρία «έχει πολλούς ανοικτούς λογαριασμούς τόσο με κράτος και τράπεζες όσο και με εργαζόμενους στην πόλη. Έχει άμεση σύνδεση με την μεταλλουργική βιομηχανία που άφησε ‘φέσι’ εκατομμυρίων ευρώ σε εργαζομένους της πόλης, σε δάνεια και στο ελληνικό δημόσιο, που παίρνοντας τα μηχανήματα και το ζεστό χρήμα των επιδοτήσεων άνοιξε εργοστάσιο κάδων στη Σερβία, και τώρα σαν αθώα περιστερά με καινούριο κουστούμι έρχεται στην πόλη, προμηθεύει μονοπωλιακά τους κάδους και διαχειρίζεται μονοπωλιακά τα απορρίμματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ