ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αριστερή Παρέμβαση» για το προεκλογικό χρήμα

Εικόνα του άρθρου «Αριστερή Παρέμβαση» για το προεκλογικό χρήμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2019, 15:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με κοινή τους ανακοίνωση, η «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» και η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» έρχονται να καταγγείλουν την περιφερειακή και τη δημοτική αρχή ότι «κάνουν προεκλογικό αγώνα με δημόσιο χρήμα». «Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών μοιράζει χρήμα όπως νομίζει καλύτερα ‘για την προβολή του έργου’ του Πνευματικού Κέντρου. Ο περιφερειάρχης, από την άλλη, έσπασε κάθε ρεκόρ, δίνοντας 25.000 ευρώ για ‘προβολή της Ηπείρου’ από κονδύλι που προορίζεται για έκτακτες δαπάνες της Περιφέρειας» τονίζει. Οι παρατάξεις αναφέρονται σε κονδύλια του Πνευματικού Κέντρου για προβολή σε τρία τοπικά κανάλια και ένα σάιτ και της Περιφέρειας Ηπείρου σε τοπικό κανάλι.

«Το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν οι υπόλοιπες παρατάξεις που έχουν επιδοθεί, όσες από αυτές μοιράστηκαν την εξουσία, σε ίδιες και παρόμοιες τακτικές. Είναι ουσιαστικό, γιατί τη στιγμή που εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι ή είναι κακοπληρωμένοι, το δίκτυο της εξουσίας μια χαρά διακινεί τα ποσά που προαναφέρθηκαν» τονίζουν.

Όσον αφορά το Πνευματικό Κέντρο, ασκούν κριτική και για το έργο που προβάλλει: «Ενός ‘έργου’ που εάν δεν υπήρχαν οι εξωτερικές παραγωγές θα ήταν μηδαμινό και αποτυχημένο εξ ολοκλήρου. Του ‘έργου’ που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει δύο καλοκαιρινά φεστιβάλ επί θητείας του προέδρου, αλλά κάθε χρόνο προσπαθεί να μειώσει τους μισθούς των εργαζόμενων στα τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου με την πολιτική ευθύνη να βαραίνει τη δημοτική αρχή, κάνει ‘οικονομία κλίμακας’ στους μισθούς, αλλά διαθέτει χρήμα για δικούς του σκοπούς». Για το κονδύλι των 25.000 ευρώ της Περιφέρειας Ηπείρου από τον κωδικό για τις έκτακτες ανάγκες, οι παρατάξεις αναρωτιούνται χαρακτηριστικά: «Δηλαδή τα χρήματα προορίζονται για αν μας χτυπήσει καμία πλημμύρα ή παραστεί άμεση ανάγκη να… προβληθούμε;».


* Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back