Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από Τζέιμς Μποντ μέχρι «Λίστα του Σίντλερ»

Εικόνα του άρθρου Από Τζέιμς Μποντ μέχρι «Λίστα του Σίντλερ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2019, 16:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Με μια συναυλία με θέμα «Μουσική από τον παγκόσμιο κινηματογράφο» κλείνει τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο η Καμεράτα, η Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 20:00, στην αίθουσα τελετών «Γ. Μυλωνάς» της πανεπιστημιούπολης.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν μουσικά έργα της 7ης τέχνης: Από τον Τζέιμς Μποντ και τους Πειρατές της Καραϊβικής μέχρι την Αμελί και τη Λίστα του Σίντλερ, αλλά και μουσικά θέματα από τον Ιντιάνα Τζόουνς και καρτούν. «Η επιλογή των έργων ήταν δύσκολη, αφού στην κινηματογραφική μουσική συγκαταλέγονται εκατοντάδες αριστουργήματα, αλλά οι φοιτητές του Πανεπιστημίου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συμπεριλάβουν μουσική που θα ‘ταξιδέψει’ τους ακροατές σε μια κινηματογραφική πανδαισία, γεμάτη αναμνήσεις, συγκίνηση αλλά και ενθουσιασμό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Καμεράτα διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιώργος Χλίτσιος.

Στις 19:30 το λεωφορείο του Πανεπιστημίου, με αφετηρία την Περιφέρεια, θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back