Απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εικόνα του άρθρου Απεργία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2023, 19:58

Οι εργαζόμενοι-ες στους ΟΤΑ απεργούν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και κάνουν πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα, την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η απόφαση είναι αποτέλεσμα του ενδιάμεσου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «εκφράστηκε η αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των εργαζομένων για την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και για την περιφρονητική αντιμετώπιση των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και μερίδας αιρετών».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σημειώνει επίσης ότι η αύξηση 40 ευρώ εξαχνώνεται από την ακρίβεια και «χιλιάδες συμβασιούχοι-όμηροι, προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους με επαναλαμβανόμενες και πολλές φορές κακοπληρωμένες συμβάσεις. Παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες οδηγούνται μοιραία ξανά στην ανεργία, αφού ακόμα και όταν η δικαιοσύνη αποφασίζει πως πρέπει να παραμείνουν στην δουλειά, οι ίδιοι «καταθέτουν» τον πενιχρό μισθό τους στους μεγαλοδικηγόρους, αφού η κυβέρνηση επιλεκτικά τους υποχρεώνει σε εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έως ότου απολυθούν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back