ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απάτες στα Γιάννενα: Ο «εισπράκτορας» συνελήφθη σε ταξί στην Εγνατία

Εικόνα του άρθρου Απάτες στα Γιάννενα: Ο «εισπράκτορας» συνελήφθη σε ταξί στην Εγνατία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2024, 15:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα άτομο συνέλαβε η Ασφάλεια Ιωαννίνων, ως κατηγορούμενο για την τηλεφωνική εξαπάτηση ηλικιωμένων. Είναι η δεύτερη σύλληψη μέσα σε 15 μέρες, για τέτοιο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, Τετάρτη απόγευμα στα Γιάννενα εντοπίστηκε ένα άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες κατά συναυτουργία, τελεσθείσα και σε απόπειρα.

Πιο αναλυτικά, από την Τετάρτη το πρωί υπήρξε πλήθος καταγγελιών στην αστυνομία– ηλικιωμένων κυρίως ατόμων – ότι είχαν δεχθεί κλήσεις στο σταθερό τους τηλέφωνο από αγνώστους, οι οποίοι παρίσταναν, κατά περίπτωση, τον αστυνομικό ή τον γιατρό, ζητώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το πρόσχημα ήταν το γνωστό: ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο είτε είχε προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, ώστε να αποφύγει τις ποινικές συνέπειες, είτε είχε πέσει θύμα τροχαίου και απαιτούνταν χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το περιεχόμενο των καταγγελιών, τουλάχιστον δύο γυναίκες προσποιούνταν ότι είναι το εν λόγω συγγενικό πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια, προκειμένου να γίνει το αφήγημά τους ακόμη πιο πειστικό.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε επί της Εγνατίας, ως επιβάτης σε ταξί.

Βρέθηκαν στην κατοχή του 1.030 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.

Η αστυνομία θεωρεί ότι είναι ο «εισπράκτορας» της οργάνωσης και είχε πάρει τα τιμαλφή από υπερήλικα, κάτοικο Ιωαννίνων, αφού πρώτα συνεργοί του τον είχανε πείσει για την «ανάγκη συγγενικού προσώπου» του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, μέλη της οργάνωσης είχαν αποπειραθεί με τον ίδιο τρόπο να αποσπάσουν χρήματα σε δύο περιπτώσεις, ζητώντας - κατά περίπτωση - χρηματικά ποσά ύψους 65.000 και 150.000 ευρώ, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back