δεη πισω tc1
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠ: Όχι στη συνεκδίκαση των «8» Τούρκων στρατιωτικών

Εικόνα του άρθρου ΑΠ: Όχι στη συνεκδίκαση των «8» Τούρκων στρατιωτικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/01/2017, 20:01
ΕΛΛΑΔΑ

Απορρίφθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το αίτημα των δύο συνηγόρων των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι ζητούσαν να συνεκδικαστούν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου οι αιτήσεις αναίρεσης κατά των εφετειακών αποφάσεων για την έκδοσή τους.

Έτσι οι αιτήσεις αναίρεσης των Τούρκων, οι οποίοι προσγειώθηκαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, μια ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, θα συζητηθούν στα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου στις 10, 11 και 13 Ιανουαρίου 2017.

Οι συνήγοροι των οχτώ Τούρκων ζητούσαν να συνεκδικαστούν οι αναιρέσεις των «8», υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτό πρέπει να γίνει προς αποφυγή έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων από διαφορετικά Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου, κ.λπ.

Όπως είναι γνωστό, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, είχε εκδώσει αντίθετες αποφάσεις ως προς την έκδοση των «8» στην Τουρκία. Δύο διαφορετικές συνθέσεις του δικαστικού συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα, οι πέντε Τούρκοι αξιωματικοί να μην εκδοθούν. Αντίθετα, άλλη σύνθεση του δικαστικού συμβουλίου έκρινε ότι οι τρεις πρέπει να εκδοθούν. 

Για τις δύο πρώτες περιπτώσεις, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Αντώνης Λιώγας, άσκησε εφέσεις υποστηρίζωντας ότι «έσφαλε περί την εκτίμηση των αποδείξεων» και ότι οι πέντε Τούρκοι έπρεπε να εκδοθούν στη γείτονα χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3