ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αντίο» με σπασμένες φωνές

Εικόνα του άρθρου «Αντίο» με σπασμένες φωνές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2017, 22:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δημήτρης Γιωτίτσας έφυγε πριν ολοκληρώσει πολλά από τα πολλά πράγματα που έκανε. Την Τετάρτη το μεσημέρι, με έντονη την αίσθηση της "πρόωρης αποχώρησης" και της θλίψης, τον αποχαιρέτησαν στην Αγία Μαρίνα οι φίλοι, οι γνωστοί, οι συγγενείς, αλλά και άνθρωποι που απλώς το γνώριζαν, ως δημόσιο πρόσωπο για σαράντα χρόνια, στα Γιάννενα.

Τον εκφώνησε ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, φανερά συγκινημένος και με σπασμένη φωνή, ειδικά όταν αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση που είχε με τον αποθανόντα: «Είχα την τύχη να γνωρίζω από μικρός τον Δήμητρη. Μας συνέδεε μια βαθιά οικογενειακή φιλία. Χρόνια συνεργάτης του πατέρα μου, ο οποίος μάλιστα τον θεωρούσε ένα από τα παιδιά του. Στο πέρασμα των χρόνων μάλιστα και στην εναλλαγή των γενεών πιστεύω ότι κι εγώ για τον Δημήτρη, όπως εκείνος για τον πατερά μου, ήμουν ένα από τα παιδιά του. Άλλωστε, υπήρξε δάσκαλος στα πρώτα βήματα του επαγγελματικού μου βίου. Συνέχισα να τον συμβουλεύομαι και στον βίο μου ως δημόσιο πρόσωπο και πάντα η άποψή του είχε βαρύνουσα σημασία σε κρίσιμες προσωπικές αποφάσεις» είπε χαρακτηριστικά, αφού πρώτα αναφέρθηκε στην πολιτική και πολιτιστική του δράση.

Στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας βρέθηκε σχεδόν σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, συνεργάτες και φίλοι του εκλιπόντα.

Μετά την τελετή, έγινε η ταφή στο κοιμητήριο της Γορίτσας στο Κουτσελιό, από όπου καταγόταν ο Δ. Γιωτίτσας.  

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back