ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αντιλαλούνε τα βουνά», μια μουσικοθεατρική παράσταση

Εικόνα του άρθρου «Αντιλαλούνε τα βουνά», μια μουσικοθεατρική παράσταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2023, 12:24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή και το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη «Αντιλαλούνε τα βουνά», με τη συμμετοχή 6 χορευτών από τον Σύλλογο «Ρεμπετόφιλοι Ιωαννίνων», παρουσιάζουν η μουσική και η θεατρική σκηνή του καλλιτεχνικού σωματείου «Εξαύδα» την Τρίτη 14 Μαρτίου, στις 21:15, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών «Βασίλειος Πυρσινέλλας». 

«Ο Τσιτσάνης, αναθρεμμένος στα Τρίκαλα με καταγωγή από τα Γιάννενα, βρήκε ένα ρεμπέτικο τραγούδι χασικλίδικο, μόρτικο, περιφρονημένο. Το βρήκε στο στόμα των φυλακισμένων και των κακούργων, στα τσογλάνια της αγοράς και του λιμανιού. Πέταξε την αργκό και τους ιδιωματισμούς, έκοψε τα πολλά στριφογυρίσματα και τα ανατολίτικα μοτίβα, πλούτισε τα θέματα του με κοινωνικά στοιχεία και με την τέχνη του έκανε το ρεμπέτικο πιο ελληνικό και πιο λαϊκό… Τραγούδησε τους καημούς της φτωχογειτονιάς, του σπιτιού, της φάμπρικας, της εργατιάς, του πονεμένου έρωτα, της ταβέρνας, με στίχους και μοτίβα που τους έδωσε μια λεπτή ευγένεια και μία μελαγχολική διάθεση», αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα. 

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Πρέντζας. Την επιμέλεια της ορχήστρας έχει ο Στέφανος Μπόγδος. 

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι:

Ηχοληψία-Φωτισμοί: Νίκος Γούλας-Νεκταρία Λαμπράκη

Τραγούδι: Δημήτρης Γεωργούλης, Ηρώ Γκιζά, Ελένη Ευαγγέλου

Μπουζούκι: Στέφανος Μπόγδος

Κοντραμπάσο: Χρήστος Καραβίδης

Ακορντεόν: Αφροδίτη Τσιγάρα

Κιθάρα: Χάρης Πρέντζας

Παίζουν: Ταβερνιάρης ο Παναγιώτης Κόρδας, μελετητής του λαϊκού τραγουδιού ο Κωστής Φαρμάκης.

Γενική είσοδος 7 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν).  Τηλ. κρατήσεων 697 330 7103. Προπώληση από τα μέλη της «Εξαύδα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3