Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΘΕΑΤΡΟ

«Αντιγόνη» του Σοφοκλή στον «Φρόντζο»

Εικόνα του άρθρου «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στον «Φρόντζο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2020, 23:49
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή έρχεται στα Γιάννενα, και στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο», στις 22 Ιουλίου, στις 21:30. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Θέμης Μουμουλίδης. Στον ρόλο της Αντιγόνης η Ιωάννα Παππά και στον ρόλο του Κρέοντα ο Γιώργος Χρυσοστόμου.
Το έργο: Η τραγωδία ξεκινά την αυγή μετά τη νίκη των Θηβαίων. Ο Κρέοντας, που έχει αναλάβει τώρα την εξουσία ως στενότερος συγγενής των γιων του Οιδίποδα, διατάζει να μείνει άταφος ο Πολυνείκης, ως προδότης της πατρίδας του, και ορίζει ποινή θανάτου εναντίον οποιουδήποτε παραβάτη της διαταγής του. 

Η Αντιγόνη εξεγείρεται εναντίον της σκληρής προσταγής, που καταστρατηγεί τους άγραφους νόμους που προστατεύουν τους νεκρούς και προσβάλλει το ιερό αίσθημα της αδελφικής αγάπης, και αψηφώντας τον κίνδυνο επιχειρεί να θάψει τον αδελφό της. Η Αντιγόνη συλλαμβάνεται και καταδικάζεται από τον Κρέοντα σε θάνατο. Ωστόσο, από τη στιγμή που ξεστομίζει τη θανατική της καταδίκη, ο Κρέων βαδίζει ήδη στον δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή του.

Εισιτήριο: 14 ευρώ

Προπώληση: viva.gr, στο ticketioannina μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου, στα βιβλιοπωλεία «Χαρτέξ» και «Αναγνώστης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back