Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Αντάρτικο» από την Εκκλησία

Εικόνα του άρθρου «Αντάρτικο» από την Εκκλησία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/01/2021, 17:07
ΕΛΛΑΔΑ

Σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε ότι δεν συναινεί στα νέα κυβερνητικά μέτρα, με κλειστούς τους ναούς, των Φώτων.

Μάλιστα, σε μια ακόμα «ανυπακοή» προς την πολιτεία, η οποία αντίστοιχα, δια κυβερνήσεων, είναι σφόδρα υποχωρητική και συναινετική στις εκκλησιαστικές απαιτήσεις, αποφασίζει  να παραμείνουν ανοικτοί οι ναοί για την συμμετοχή των πιστών στη θεία λειτουργία και τον αγιασμό των υδάτων, όπως είχε αποφασιστεί πριν τη νέα κυβερνητική ανακολουθία.

Η ΔΙΣ «ζητεί από την πολιτεία να γίνει απολύτως σεβαστή η ανωτέρω Κ.Υ.Α. χωρίς περαιτέρω προβλήματα, λαμβανομένου υπ’ όψιν του γεγονότος ότι κατά την εορτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και τις λοιπές ημέρες του Αγίου Δωδεκαήμερου στους χιλιάδες ενοριακούς ιερούς ναούς της εκκλησίας της Ελλάδος με μέριμνα των κατά τόπους σεβασμιωτάτων μητροπολιτών και των ευλαβών κληρικών τηρήθηκαν όλα τα προβλεφθέντα υγειονομικά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού».

Η ΔΙΣ στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και απευθύνεται στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητώντας «να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα ο ικανός αριθμός εγκεκριμένων εμβολίων για τους πολίτες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υπηρετεί αλλότριους σκοπούς απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η υπέρβαση της πανδημίας, διότι το δικαίωμα στην υγεία ανήκει σε όλους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back