ΕΛΛΑΔΑ

id.gov.gr: ραντεβού... με τις νέες ταυτότητες

Εικόνα του άρθρου id.gov.gr: ραντεβού... με τις νέες ταυτότητες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2023, 17:47
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά από αύριο 25 Σεπτεμβρίου, η λειτουργία της πλατφόρμας id.gov.gr για τον προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας ή την αντικατάστασή της λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Τα ραντεβού θα είναι διαθέσιμα από 26 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος των πολιτών στην πλατφόρμα γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet. Ο πολίτης κλείνει ραντεβού στο αστυνομικκό τμήμα που επιθυμεί, με την επιβεβαίωση να έρχεται με sms ή email. 

Το κόστος έκδοσης του νέου δελτίου ταυτότητας είναι 10 ευρώ, τα οποία θα καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού παράβολου Δημοσίου. Για τις περιπτώσεις έκδοσης δελτίου ταυτότητας εξαιτίας απώλειας ή φθοράς του προηγούμενου δελτίου του αιτούντος, θα καταβάλλεται επιπλέον ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου, ύψους 9 ευρώ, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

Τα νέα δελτία ταυτότητας θα ισχύουν για 10 έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους, όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα και είναι η μέγιστη δυνατή διάρκεια που επιτρέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό και συνίσταται από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Τα παλιά δελτία ταυτότητας παύουν να ισχύουν την 3η Αυγούστου 2026, σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1157, καθώς δεν διαθέτουν μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη (MRZ).

Στο νέο δελτίο ταυτότητας θα εκτυπώνονται τα εξής στοιχεία:

  • Εμπρόσθια πλευρά: Φωτογραφία κατόχου, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, Επώνυμο, Όνομα, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια, Ημερομηνία Έκδοσης, Ημερομηνία Λήξης, Αρχή Έκδοσης, Υπογραφή Κατόχου.
  • Πίσω πλευρά: Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης, Ομάδα αίματος (προαιρετικά), Ύψος (υποχρεωτικά από το 24ο έτος). Εφόσον αποφασιστεί σχετικά, έχει προβλεφθεί χώρος για να τυπωθεί ο Προσωπικός Αριθμός πολίτη.

Στο ανέπαφο χώρο αποθήκευσης περιλαμβάνονται:

  • Φωτογραφία κατόχου σε ψηφιακή μορφή
  • Στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης
  • Δύο δακτυλικά αποτυπώματα
  • Επώνυμο πατρός
  • Επώνυμο μητρός
  • Δήμος εγγραφής και αριθμός δημοτολογίου
  • Τόπος έκδοσης.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου δελτίου ταυτότητας

Το νέο δελτίο ταυτότητας είναι διαστάσεων 85,6mm ± 0,75mm * 54,0mm ± 0,75mm και κατασκευάζεται από πολυανθρακικό υλικό.

Το νέο δελτίο ταυτότητας Ελλήνων πολιτών κατασκευάζεται από πολυκαρμπονικό υλικό και είναι μορφοτύπου ID1, τύπου πιστωτικής κάρτας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του ICAO και τις νομικές υποχρεώσεις της χώρας.

Η εκτύπωση γίνεται μέσω εγχάραξης laser. Όλα τα στοιχεία καθώς επίσης και η έγχρωμη φωτογραφία εκτυπώνονται με laser στο εσωτερικό στρώμα του δελτίου ταυτότητας καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης.

Ενσωματώνει σύγχρονα μέτρα ασφαλείας που ενισχύουν την ασφάλεια και αποτρέπουν προσπάθειες πλαστογράφησης.

Περιλαμβάνει μηχανικώς αναγνώσιμη ζώνη (MRZ)

Ενσωματώνει ηλεκτρονικό μέσο αποθήκευσης, το οποίο λειτουργεί ανέπαφα (contactless).

ΣΧΟΛΙΑ
tracka
Ε αν ο κόσμος δεχτεί την κάρτα του πολίτη θα έχει απολέσει όλα του τα δικαιώματα ελεύθερης μετακίνησης και όχι μόνο, μιλώντας πάντα για εντός της Ελλάδας. Η κάρτα του πολίτη και όχι ηλεκτρονική ταυτότητα όπως αρέσκεται να την αποκαλεί η κυβέρνηση, είναι η αυταρχική ονείρωξη διαφόρων κέντρων εξουσίας που ονειρεύονται να επιβάλουν και σε μας το φασιστικό σκορ πολίτη που εφαρμόζει η Κίνα στον πληθυσμό της με τελικό στόχο τον απόλυτο έλεγχο της μάζας. Τώρα βλέπουμε να φτιάχνεται η υποδομή σκαναρισματος και έλεγχου εισόδου σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας δλδ μέσα μεταφοράς μαζικής και μη, υπηρεσίες και καταστήματα μέχρι και διόδια εντός πόλεως μπορεί να δούμε. Όλα πάντα για το "καλό" μας.
tracka
Το είδαμε να εφαρμόζεται και να προβάρεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού που οι "καλοί" πολίτες επιβραβεύονταν για να μπορούν να κάνουν το αυτονόητο, δλδ να κυκλοφορούν ελευθέρα και οι "κακοί" να τιμωρούνται με την στέρηση βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων τους και βασίστηκε ολη αυτή η αυθαιρεσία σε ανυπόστατες αντιεπιστημονικές μπούρδες που άπλα ικανοποιούσαν το αφήγημα της κυβέρνησης. Σε αυτό το μοτίβο θα μπορεί η εκάστοτε κυβέρνηση μελλοντικά και μη, να επιβάλει περιορισμούς σε πολίτες που της "χαλάνε την σούπα" μπλοκάροντας τους την κάρτα του πολίτη και στην ουσία να τους πετά εκτός κοινωνίας Φανταστείτε να βρεθείτε σε διαδήλωση έστω και κατά λάθος. Καμία κυβέρνηση δεν έχει αγνές προθέσεις προς τους πολίτες και οποιοσδήποτε μπορεί να στοχοποιηθεί ως "αντισυστημικός" και να μπλοκαριστεί με ένα κλικ. Καμία κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει και να μπορεί να ασκεί τόσο έλεγχο στους πολίτες με τη δικαιολογία της "ασφάλειας". Ιδικά δε αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ που έχει αφήσει τους πολίτες στο έλεος της τύχης με της φωτιές, πλημμύρες, τεμπη και τόσα άλλα και κατά αλλά κόπτεται για την παλαιότητα της υπάρχουσας ταυτότητας και θέλει να μας επιβάλει την καινούργια. Σοβαρές προτεραιότητες που βγάζουν μάτι οτι γίνονται για το "καλό" μας.
tracka
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει επιβάλει καμία αλλαγή ταυτότητάς στης χώρες μελή. Για εντός των χωρών δεν υπάρχει καν υποχρέωση να υπάρχει ταυτότητα, και το διαβατήριο που έχουμε ήδη πληρεί τις προϋποθέσεις για να ταξιδέψει κάποιος εντός ΕΕ. Οπότε μπορούν να βγάλουν όσοι ταξιδεύουν έξω διαβατήριό. Η κυβέρνηση ψεύδεται οτι είναι επιτακτικό και υποχρεωτικό να αλαλάξουμε ταυτότητες απο την ΕΕ. Πολλές χώρες δε, η ταυτότητα είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ Πχ Αγγλία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Φινλανδία, Ισλανδία, Ιρλανδία κτλ. Όλες η παραπάνω χώρες έχουν ένα κοινό γνώρισμα. ΚΑΜΙΑ δεν είναι μπανανία- αποικία σαν την Ελλάδα και όποτε κανένας δεν τους επιβάλει εξόφθαλμες αυταρχικές πολίτικες. Όποτε το αφήγημα ότι όλοι έχουν κάρτα του πολίτη και είναι διασυνδεδεμένη με τα πάντα (γιατί μελλοντικά αυτός είναι ο στόχος) είναι ψέμα. Οι πιο πολλές χώρες έχουν σαν τα δικά μας διπλώματα οδήγησης που δεν φέρουν κανένα Τσιπ- αποθηκευτικό χώρο οπότε δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως "κλειδί" πρόσβασης σε υπηρεσίες - δικαιώματα και ΔΕΝ μπορούν φυσικά και να μπλοκαριστούν. Ο κόσμος μπορεί απλώς να αρνηθεί την εκδοσή της κάρτας του πολίτη μέχρι να την αποσύρουν. Την ίδια κάρτα του πολίτη ήθελαν να φέρουν επί εποχές ΓΑΠ και απέτυχαν γιατί ο κόσμος αντέδρασε.
tracka
Τα περί 666 και χαράγματα και άλλα τέτοια τα διαδίδει και τα σιγοντάρει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και το υπόλοιπο 'δημοκρατικό τόξο" για να μειώσει και να φιμώσει όσους κάνουν αντίλογο, βγάζοντας τους γραφικούς προσπαθώντας να παρουσιάσει οτι είναι μια πολλή μικρή μερίδα του κόσμου που αντιδρά το οποίο δεν ισχύει φυσικά. Τέλλος για τους τεχνο-φετιχιστες που θεωρούν ότι είναι ηλεκτρονικό και καινούριο είναι αυτόματα κάλο και υπέρ τους καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν και να δουν το δόλωμα που τους πέταξαν. Για τους άλλους που λένε οτι δεν χωράει η υπάρχουσα ταυτότητα στο πορτοφόλι 1 δεν χρειάζεται να την κουβαλάνε μαζί τους. Σπάνια έως πότε μπορεί να σου ζητηθεί ταυτότητα έξω και πολλοί έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου το οποίο χωράει στο πορτοφόλι και είναι δεκτό αντί για ταυτότητα.. 2 Εάν δεν μπορεί κάποιος να έχει μαζί του 2 πράγματα καλύτερα να δώσει και τα κλειδιά του σπιτιού του στο κράτος για να μην τα κουβαλάει και αυτά και να αποφασίζει άλλος για το πότε θα μπαίνει σπίτι του...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back